Nieuws 2007
juli
2007

Tim begint nu (Juli 2007) met de repetities voor de nieuwe kinderserie SpangaS, een nieuwe serie voor NCRV op Z@PP

Vanaf 3 september zendt de NCRV op Z@PP (net 3) de nieuwe Nederlandse dramaserie uit, SpangaS.
Vanaf die dag zijn dagelijks (ma. t/m vr.) de belevenissen te volgen van een groep jongens en meiden op hun middelbare school, het Spangalis College.
De leerlingen noemen dit ‘Het Spanga’.
Alle leerlingen (acteurs) hebben hun eigen verhaal.
De verhalen spelen zich vooral af rond de school en het schoolplein, maar soms ook thuis. De serie wordt geproduceerd door NLfilm.

8-1-2007

Jan Rap en z'n maat genomineerd voor de Toneel Publieksprijs

De vierde nominatie voor de Toneel Publieksprijs 2006-2007 is bekend: Jan Rap en z'n maat, een theaterstuk dat na 30 jaar weer opnieuw is uitgebracht. Deze hedendaagse klassieker van Yvonne Keuls is door het publiek genomineerd voor beste productie van dit seizoen.

In 1976 was Jan Rap en z'n maat van schrijfster Yvonne Keuls een sensatie. Meeslepend, sociaal theater was het, dat de zenuw raakte van de tijd. Het thema van jongeren die zich om wat voor reden dan ook buitengesloten voelen en opgroeien zonder zorg en liefde, is helaas echter van alle tijden. Jan Rap en z'n maat laat de pijn en verdriet zien van ontwortelde jongeren en hun gevecht om te ontsnappen aan het noodlot. Twee vrouwen staan centraal: Elly, de leidster van het opvangtehuis voor jongeren en Gemma, haar meest weerbarstige pupil. De spanningen onder de staf en de opgevangen jongeren lopen steeds hoger op als het tehuis gesloten dreigt te worden. Een ontroerend en realistisch verslag van menselijke mislukkingen, falende instanties en blunderende teamleden.

Regie: Peter de Baan
Liedteksten: Ger Beukenkamp
Acteurs: Susan Visser, Sjoerd Pleijsier, Jan Tekstra/Martijn Fischer, Margreet Boersbroek, Egbert-Jan Weeber, Terence Schreurs, Tim Murck, Noël Keulen en Shertise Solano.
Producent: Stichting (Inter)nationale Producties
Tournee t/m 7 april 2007 - voor de speellijst kijk op www.janrap.com

Online stemmen
Ook dit seizoen kan het publiek weer online, via www.toneelpublieksprijs.nl haar stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. De eindscore wordt bepaald door het gewogen gemiddelde van het waarderingscijfer uit de eerste ronde, de stemavonden, en die uit de tweede, online stemronde. De voorstelling met de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater, 9 september 2007 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

recensies

   

 


HOME

CV Foto's Nieuws Recensies Links
Stuur e-mail naar  met vragen of opmerkingen over deze web site.
Copyright © 2006-2012