18 mei 2012
Nachtgasten "The Love Bird"

Anders dan in film gebeurt theater op het moment zelf. Nachtgasten laat dat bij uitstek zien en bouwt de verrassing in: er is een verhaal, maar de spelers krijgen alleen informatie over hun eigen rol. Ze moeten zich improviserend zien te redden.

Onder de noemer Nachtgasten improviseren vier of vijf wisselende professionals, een mix van grote namen en nieuwe talenten, een compleet toneelstuk op hoog niveau. Dat gebeurde het afgelopen seizoen in het Amsterdamse Rozentheater. Nachtgasten werd een enorm succes. Het publiek verdrong zich voor de kassa en de grootste namen van het toneel stonden in de rij om ook een keer mee te mogen doen. En dat terwijl het de grootste nachtmerrie voor een acteur is om zonder vaste tekst het podium te betreden. Van Jack Wouterse tot John Buijsman, van Lotje van Lunteren tot Will van Kralingen, allemaal trokken ze bibberend de stoute schoenen aan. En ze genoten. Net als het publiek.

Ze beginnen met een uitgekiend basisverhaal. Elke acteur krijgt ter plekke apart informatie over zijn rol. Eventueel wordt er bijgestuurd via smsjes. Nachtgasten blijkt een gouden formule voor een avond theater op het puntje van je stoel.

Met

Tim Murck, Harriet Stroet, Nina van der Woude en Yorick Zwart

april - mei 2012

filmopnamen voor de bioscoopfilm 'Bellicher; Cel' 

De film is gebaseerd op het boek 'Cel' van Charles den Tex. In een persbericht laat producent Independent Films weten dat naast hoofdrolspeler Daan Schuurmans (Michael Bellicher) ook Huub Stapel, Gijs Naber, Anniek Pheifer en Tim Murck hebben getekend voor een rol in deze Nederlandse productie.

De film is een vervolg op de vierdelige televisie serie Bellicher. Ook daarin speelde Daan Schuurmans de hoofdrol. Maar ook Anna Drijver, Benja Buijning en Mark Klein Essink komen terug in de film, in hun rollen uit de vierdelige miniserie

In 'Bellicher; Cel' wordt Michael Bellicher om voor hen onbekende redenen aangehouden en verhoord. Het lijkt erop dat iemand zijn identiteit gestolen heeft en in zijn naam criminele praktijken uitvoert. Nadat hij weet te ontsnappen aan twee keiharde rechercheurs moet hij erachter zien te komen wie zijn identiteit heeft gestolen.

'Bellicher; Cel' verschijnt in september in de Nederlandse bioscoop.

klik hier voor een filmpje van de filmopnamen op 26 april in Purmerend

2011 2010 2009 archief 2008 archief 2007 archief 2006